دانشگاه آزاد اسلامی
واحد اراک
دانشکده مدیریت، گروه حسابداری
پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد
گرایش: حسابداری
عنوان:
تاثیر پذیرفته شدن شرکت ها در بورس بر ویژگی های کیفی اطلاعات در صورت های مالی
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
امروزه توسعه اقتصادی بر پایه دسترسی به منابع مالی برای سرمایه گذاری استوار می باشد. این در حالیست که تصمیم گروه های مختلف در خصوص سرمایه گذاری به نوبه خود به وجود یک سیستم اطلاعاتی مناسب بستگی دارد. افشای اطلاعات نقش اساسی در تصمیم گیریهای صحیح و اگاهانه گروه های مختلف بخصوص سرمایه گذاران دارد. به هر حال، اطلاعاتی که برای سرمایه گذاران و سایرین با اهمیت است، باید به نحو مناسب، کافی و کامل افشاء گردد تا در تصمیم گیری انان مفید واقع شود لذا اطلاعات با اهمیت نیز باید از جنبه ویژگیهای كیفی اطلاعات ،كامل باشند. فرضیه این تحقیق به صورت زیر می باشد: بین پذیرفته شدن شركتها در بورس و ویژگیهای كیفی اطلاعات در صورتهای مالی رابطه وجود دارد . روش و ابزار گرداوری داده ها از طریق مطالعات میدانی و توزیع پرسشنامه می باشد، تعداد سوالات پرسشنامه 15 مورد می باشد كه به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم می گردد. جهت بررسی نرمال بودن سطح افشای اطلاعات از ازمون نرمالیتی کلموگروف- اسمیرنوف وجهت بررسی تاثیر پذیرفته شدن شركتها در بورس اوراق بهادار بر ویژگیهای كیفی اطلاعات در صورتهای مالی از آزمون آمار استنباطی (آزمون تی – استیودنت تك نمونه ای) استفاده شده است. با توجه به موارد فوق نتیجه زیر حاصل گردیده است: پذیرفته شدن شركتها در سازمان بورس اوراق بهادار بر ویژگیهای مربوط بودن،قابلیت مقایسه و قابل فهم بودن تاثیر بالایی دارد ولیكن تاثیر آن بر ویژگی قابلیت اعتماد پایین می باشد.
واژگان کلیدی : ویژگیهای كیفی ، مربوط بودن ، قابلیت اعتماد ، قابلیت مقایسه ، قابل فهم بودن
حسابداری یك سیستم اطلاعاتی است. این سیستم اطلاعاتی به عنوان زیر مجموعه سیستمهای اطلاعاتی مدیریت، وظیفه پردازش دادههای مالی را برعهده دارد. اگرچه استفادهكننده بخش عمدهای از محصولات این سیستم اطلاعاتی، مدیریت یك واحد اقتصادی است، اما مدیریت بنا به وظایف و مسئولیتهایی كه در قبال گروههای مختلف استفادهكنندگان مالی واحدهای اقتصادی دارد، اطلاعات مختلفی را در اختیار استفادهكنندگان خارج از واحدهای اقتصادی قرار میدهد. گزارشهای مالی سالانه از مهمترین محصول سیستمهای اطلاعاتی حسابداری است كه برای گروههای مختلفی از استفادهكنندگان خارجی اطلاعات مالی، در چهارچوب مشخصی ارائه میشود.
ازآنـجاییكه سرمایه گذاران و اعتباردهندگان دو گروه اصلی بـرون سـازمانی اطـلاعات مالی بشمار می روند و فراهم كردن اطلاعات مربـوط بـرای این دو گـروه یكی از رسالت های اصـلی مدیریت و سیستم های حسـابداری می باشد لذا تصمیمات سرمایه گذاران واعتبار دهندگان و استفاده آنها از اطلاعات دارای گستردگی بسیار بیشتری نسبت به سایر گروه های خارجی میباشد و به همین دلیل تصـمیمات انها دارای تاثیرات عمده ای در تخصیص منابع اقتصادی یك كشور است و توجه ویژه به نوع نیازهای اطلاعاتی این افراد ضرورت دارد. بـنابـراین گــزارشگـری مـالی باید اطـلاعـاتی فـراهـم سـازد كـه بـرای سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان بالفعل و بالقوه وسایر استفاده كنندگان در تصمیم گیریهای سرمایه گذاری واعطای اعتبار وسایر تصمیمات مشابه مفید واقع شود.
گزارشـگری مـالـی تخـصیص مـنابع سرمایه در یك شركت تجاری و قابلیت سوددهی آن را افشاء می نماید. بدیهی است كه یك سیستم حسابداری باید كـلیه واقـعیت های بـا اهـمیـت و مـربوط در رابـطه با رویداد ها و فعالیت های واحد تجاری را در صورتهای مالی طبق ویژگیهای كیفی اطلاعات حسابداری ( ویژگیهای مربوط به محتوای اطلاعات كه عبارتند از مربوط بودن و قابلیت اعتماد – ویژگیهای مربوط به ارائه اطلاعات كه عبارتند از قابلیت مقایسه و قابل فهم بودن) را بیان نماید. صورتهای مالی باید به گونه ای تهیه وارائه شود كه از لحـاظ اهـداف گزارشگـری مالی قابل فهم,آگاه كننده حتی الامكـان كامل باشد به بیان دیگر صـورتـهای مالی به گـونه ای باشدكه از یك طـرف امكان اتخـاذ تـصمیمات آگاهانه برای استفاده كنندگان را فراهم نموده و از طرف دیـگر بـاعث گـمراهی آنـان نـشود. مربوط بودن و قابلیت اعتماد و قابلیت مقایسه و قابل فهم بودن اصطلاحاتی است كه در كتب و مقالات حسابداری برای توصیف ویژگیهای كیفی به كار می رود .
اگر چه رعایت ویژگیهای كیفی در تهیه صورتهای مالی نقش اساسی در تصمیم گیریهای صحیح و آگاهانه گروه های مختلف بخصوص سرمایه گذاران دارد اما تحقیقات انجام شده در كشورهای مختلف بعضا نشان داده شده است كه پذیرفته شدن شركتها در بورس بر ویژگیهای كیفی اطلاعات در صورتهای مالی تاثیر دارند.
در این پژوهش با توجه به اینكه موضوع تحقیق (بررسی تاثیر پذیرفته شدن شركتها در بورس بر ویژگیهای كیفی اطلاعات در صورتهای مالی) می باشد تلاش داریم تا ارتباط بین پذیرفته شدن شركتها در بورس و ویژگیهای كیفی اطلاعات در صورتهای مالی را مورد توجه قرار داده و با توجه به انواع ویژگیهای كیفی به بررسی آن می پردازیم
1-1 مقدمه
انقلاب صنعتی در اروپا باعث بوجود آمدن شركتها و كارخانههای بزرگ گردید كه این شركتها نیاز به سرمایههای زیادی داشتند. تأمین این سرمایهها از طریق یك یا چند نفر امكانپذیر نبود لذا از طریق جذب سرمایههای كوچك توسط شركتهای سهامی، اقدام به سرمایهگذاریهای كلان گردید. توجه به ویژگیهای شركتهای سهامی عام از جمله قابلیت نقل و انتقال آسان سهام این شركتها، بازارهای بورس اوراق بهادار رونق گرفت و به این ترتیب استفاده كنندگان از اطلاعات مالی شركتها افزایش یافتند. امروزه توسعه اقتصادی بر پایه دسترسی به منابع مالی برای سرمایهگذاری استوار میباشد. این در حالیست كه تصمیم سرمایهگذاران در خصوص سرمایهگذاری، به نوبه خود به وجود یك سیستم اطلاعاتی مناسب بستگی دارد.
حسابداری یك سیستم اطلاعاتی است. این سیستم اطلاعاتی به عنوان زیر مجموعه سیستمهای اطلاعاتی مدیریت، وظیفه پردازش دادههای مالی را برعهده دارد. اگرچه استفادهكننده بخش عمدهای از محصولات این سیستم اطلاعاتی، مدیریت یك واحد اقتصادی است، اما مدیریت بنا به وظایف و مسئولیتهایی كه در قبال گروههای مختلف استفادهكنندگان مالی واحدهای اقتصادی، اطلاعات مختلفی را در اختیار استفادهكنندگان خارج از واحدهای اقتصادی قرار میدهد. گزارشهای مالی سالانه از مهمترین محصول سیستمهای اطلاعاتی حسابداری است كه برای گروههای مختلفی از استفادهكنندگان خارجی اطلاعات مالی، در چهارچوب مشخصی ارائه میشود (عرب مازار یزدی،٬1374 ص18) 1.
الف) تحقیقات خارجی
رفتار ارائه اطلاعات حسابداری، حداقل از دهه 1960 میلادی مورد توجه محققان قرار گرفته است. از دیدگاه تحقیق حاضر، تحقیقات مربوط به ارائه اطلاعات با ویژگیهای كیفی مطلوب را میتوان به دو گروه تقسیم كرد.
گروه اول تحقیقات پرسشنامهای است كه طی آن، محققان به دلیل فقدان شاخصهای افشاء در جامعه آماری خود، شاخصهایی را برای طبقهبندی موارد افشاء طراحی و آزمونهای آماری مربوط به رتبهبندی افشاء را اجرا كردهاند. تحقیقات سرف ٬ سینگ وی و دسای٬ بازبی نشان میدهند كه استفاده كنندگان صورتهای مالی برای موارد افشاء ویژگیهای كیفی اطلاعات در صورتهای مالی ارزشهای متفاوتی قائل هستند.
تعداد صفحه :106
قیمت : 14700 تومان
—-
پشتیبانی سایت : asa.goharii@gmail.com
در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.
*
در صورتیکه با پرداخت آنلاین مشکلی دارید می توانید مبلغ مربوط به هر فایل را به شماره کارت 6037991199500590 به نام خيريه محک واريز کرده و تصوير پرداختي و عنوان فايل درخواستي را به ایمیل asa.gohari@gmail.com
ارسال کرده تا فايل برایتان ارسال شود.