دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
پایان نامه جهت اخذ درجه كارشناسی نا پیوسته معماری
عنوان:
مجموعه ورزشهای آبی
استاد راهنما:
دکتر ابراهیمی
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
(1-2)کاهش جهانی امراض غیرمسری: 2
(1-3)منافع اقتصادی ورزش برای سلامت 3
(1-4-2)شنا : شنای مسافت swimming : distance swimming 5
(1-4-3)شنای رقابتی: competitive swimming 6
(1-6-1)آب چگونه درمان می کند: 12
(1-10)انواع ورزش هاوتمرینات با آب 16
(1-10-2)حرکات موزون در آب /تمرینات قدرتی 16
(1-10-3)تمرینات انعطاف پذیری 16
(1-10-3)آب درمانی واحیای مجدد 16
(1-10-4)یوگای آب و ریلکسیشن 16
(1-10-6)جاگینگ(بالاوپاییندویدن)درقسمت عمیق دویدن 17
(1-10-7)ورزش هایی با دیواره ی استخر 17
(1-10-8)آمادگی جسمانی لازم در آب 17
(1-11)تاثیرات موثر شنا بر بدن 18
(2-1-2) فضاهای اصلی (مجموعه ورزشی- تفریحی) 29
بخش دوم: تعریف فضا و انواع آن 31
(2-1-3-1)سولاریوم یااتاق ماساژ 31
(2-1-3-2-1)سونا بخار و عملکرد آن 32
(2-2)ضوابط و استانداردهای طراحی وبرنامه فیزیکی 37
فضاهای مجموعه استخر و ورزشهای آبی: 37
2)-2-1 ( استخرهای آموزشی خردسالان : 38
)2-2-3 (استخرهای شنای حرفه ای و مسابقات : 39
2)-2-4 ( استخرهای چند منظوره : 40
2)-2-6 (شنای گروهی و نمایشی : 42
2)-2-9 (در محوطه اتاق تعویض لباس، برای اتاقک ها ، حداقل ابعاد زیر معتبر است: 43
2)-2-10 (سرویس های بهداشتی: 43
2)-2-12 (ترتیب قرار گیری فضاها (سلسله مراتب) 47
2)-2-15(رعایت نکات بهداشتی توسط شناگران 51
2)-2-17(سیستم گرمایش استخرها: 52
2)-2-21(سیستم ایمنی مجموعه: 55
2)-3-1(معرفی سیستم سازه ای: 55
2)-3-2(خصوصیات سازه های فضایی عبارتند از : 56
3)-1(بررسی نمونه های موردی طراحی 65
(شکل 3-2-1)تصویری از ورودی مجموعه آبی پکن 71
مرکز مجموعه استخر و ورزشهای آبی پکن- چین معروف به مکعب آب 71
3-3استخر مجموعه ورزشی انقلاب 80
بخش اول: کلیات تحقیق
بیان مسئله
به طور کلی استفادههای زیبا شناختی و تفریحی آب، به عنوان یکی از مصارف آب در هر اجتماع است؛ استفاده از محیط های آبی طبیعی و یا مصنوعی به عنوان شناگاهها از دیر باز مورد توجه انسان بوده است؛ امروزه شنا کردن یکی از مفرح ترین و پر طرفدار ترین ورزش ها به حساب میآید که مخصوص سن، جنس، فصل و یا دوره زمانی خاص نمیباشد و علاقهمندان زیادی را جذب خود مینماید.
این ورزش علاوه بر ایجاد نشاط و انبساط روحی دارای اثرات قطعی و شناخته شده ای بر روی سلامت جسم به ویژه عضلات و مفاصل است؛ اهمیت این ورزش از آن جا بیشتر میشود که از لحاظ مذهبی نیز تاکید فراوانی برای یادگیری آن شده است.
علاوه بر این موارد میتوان به این نکته نیز اشاره کرد که در شهر ملایر با وجود کم بودن تعداد استخرها و مجموعه های آبی نسبت به سایر شهرستان ها، اکثر این استخرها و مجموعه های آبی به علت بالا بودن تعداد متقاضیان به خصوص در فصول گرم سال گاه تا چند برابر ظرفیتشان مشتری میپذیرند، که این موضوع باعث آلودگی آب شده و افراد نیز نمیتوانند به علت شلوغی استفاده مناسبی نیز ببرند.
همچنین در تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده مشخص شده که آلودگی آب در استخرهای دولتی بیشتر از استخرهای خصوصی است.
بنابراین لزوم سرمایهگذاری مخصوصا سرمایه گذاری بخش خصوصی در این موضوع به دو دلیل مشخص میگردد؛ اول اینکه استخرهای خصوصی نسبت به استخرهای دولتی آلودگی کمتری دارند و دوم اینکه با افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی در این موضوع تعداد استخرها زیاد شده و حالت رقابتی بین آنها به وجود میآید که این خود باعث توجه بیشتر به بهداشت استخرها خواهد شد.
سوابق مربوط
مجموعه های ایرانی
مجموعه ورزش های آبی دانشگاه صنعتی شریف با استخر بی نظیر و نمونه کشور
مجموعه ورزش های آبی سرزمین موجهای آبی مشهد
مجموعه ورزش های آبی پردیس مشهد
مجموعه ورزش های آبی ایرانیان مشهد
مجموعه ورزشهای آبی مجموعه ورزشی آزادی تهران
آکادمی آموزش ورزش های آبی مجموعه ورزشی آب تهران
دهکده آبی پارس تهران
پارک آبی آزادگان تهران
مجموعه های خارجی
مجموعه ورزشی آبی المپیک ۲۰۱۲ لندن
اهداف تحقیق
در همه دوران تاریخی معماران ما آب را در مجموعه های خود وارد می کردند و گنجینه ای از خصوصیات فیزیکی ، مذهبی و اسطوره ای را به خدمت می گرفتند تا معماری آنان از غنای بیشتری برخوردار باشد .هدف از طراحی مجموعه ورزشهای آبی در سایت شهر ملایر
تلفیق علم و عمل در عرصه مدیریت ورزشی گروه های هدف ارائه راهکارهای مدیریتی در زمینه جذب، نگهداری و ارتقاء منابع انسانی فدراسیونها و سازمانهای ورزشی
ارتقاء دانش و مهارت مدیریتی مدیران آکادمی و سازمانهای ورزشی هدف
ایجاد مرکز مدیریت ورزشی به عنوان مرکز آموزشهای مدیریتی خاورمیانه و غرب آسیا
ارتقاء مهارتهای مدیریتی سازمان تیم های ملی کشور
و کمک به بهبود کیفیت خدمات سازمانها و فدراسیون های ورزشی می باشد.
ابزارهای گردآوری اطلاعات
بطور کلی این پروژه در دو مرحله صورت می گیرد. مرحله اول شامل روش کتابخانه ای کتاب ، مقاله ، گزارش ومرحله دوم به روش پایگاه داده ها (استفاده از اطلاعات اینترنت). این مراحل در جهت شناخت کامل مساله، مطالعه و تحقیق و تحلیل موضوعات مربوط پیرامون موضوع پروژه سوق داده خواهد شد و پس از بررسی کلی، به ایده و تفکر اصلی پروژه منتهی گردید.
بخش دوم: معرفی و مقدمه
ورزش و فعالیتهای جسمانی برای بهبود سلامت و رفاه كه از اهداف بنیادین اهداف توسعه هزاره هستند ضروری هستند. شكلهای مناسب ورزش و فعالیتهای جسمانی میتوانند برای جلوگیری و همچنین كمك به درمان بسیاری از امراض غیرمسری مهم در جهان نقش چشمگیری داشته باشند. شواهد نشان میدهند كه مشاركت منظم در برنامههای فعالیتهای جسمانی طیف گستردهای از منافع جسمی، اجتماعی و سلامت روانی دراختیار مردم قرار میدهد. این نوع مشاركت فعال همچنین مكمل استراتژیهای بهبود رژیم غذائی، ممانعت مصرف دخانیات، الكل و مواد مخدر و ارتقاء ظرفیت عملكردی است. در نتیجه، فعالیتهای جسمانی روشی مؤثر برای جلوگیری از امراض برای یك فرد و ملتها است و راهی مقرون به صرفه برای بهبود سلامت عمومی است.
(1-2)کاهش جهانی امراض غیرمسری:
بار سلامتی امراض غیرمسری كه قابل پیشگیری هستند مانند امراض قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی به طور قابل ملاحظه در جهان در حال افزایش است. سازمان جهانی بهداشت برآورد كرده است كه مرگ و میر، بیماریزائی و معلولیتهای ناشی از این امراض مهم در حال حاضر حدود 60 درصد كل مرگها و 43 درصد حجم امراض جهانی را تشكیل میدهند . انتظار میرود این نرخها به ترتیب تا سال 2020 تا 73 درصد و 60 درصد افزایش یابند .
(1-3)منافع اقتصادی ورزش برای سلامت
شواهد پزشكی نشان میدهند كه شركت در فعالیتهای جسمانی، بعنوان بخشی از مجموع سبك زندگی سالم مقرون به صرفهترین و پایدارترین راه غلبه برافزایش امراض غیرمسری است. بهبود سلامت عمومی از طریق افزایش فرصتهای شركت در ورزش منافع اقتصادی عظیم در پی دارد – بویژه در كشورهای در حال توسعه كه منابع سلامتی در آنجا كمیاب است و به همین دلیل پیشگیری امری بسیار ضروری است.
بخش سوم: تاریخچه
تاریخچه شنا:
(1-4) تاریخچه شنادر جهان
شواهد باستان شناسی نشان می دهند که قدمت شنا و شنا کردن به 2500 سال قبل از میلاد در تمدن مصر و بعد از آن در تمدن های آشور و یونان و روم باستان باز می گردد. آنچه از گذشته آموزش شنا می دانیم بر اساس یافته هایی است که از « حروف تصویری » هیروگلیف مصریان به دست آورده ایم. یونانی های باستان و رومی ها شنا را جزو برنامه های مهم آموزش نظامی خود قرار داده بودند ، و مانند الفبا یکی از مواد درسی در آموزش مردان بوده است. شنا در شرق به قرن اول قبل از میلاد باز می گردد. ژاپن جایی است که شواهد و مدارکی از مسابقات شنا در آن وجود دارد. درقرن هفدهم به دستور رسمی حکومتی شنا به صورت اجباری درمدارس تدریس می شد .مسابقات سازمان یافته شنا در قرن 19 میلادی قبل از ورود ژاپن به دنیای غرب شکل گرفت. از قرار معلوم مردم ساحل نشین اقیانوس آرام، به کودکان هنگامی که به راه می افتادند یا حتی پیش تر شنا می آموختند. نشانه هایی از مسابقات گاه و بی گاه میان مردم یونان باستان وجود دارد و همچنین یکی از بوکسورهای معروف یونان شنا را به عنوان تمرین در برنامه ورزشی خود گنجانیده بود. رومی ها اولین استخرهای شنا را بنا کردند و گفته می شود که در قرن اول پیش از میلاد « گی یس می سی ینس Gaiusmaecenas اولین استخر آب گرم را ساخت.
تعداد صفحه :۹۶
قیمت :14700 تومان
بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد
و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.
پشتیبانی سایت : asa.goharii@gmail.com
در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.
در صورتیکه با پرداخت آنلاین مشکلی دارید می توانید مبلغ مربوط به هر فایل را به شماره کارت 6037991199500590 به نام خيريه محک واريز کرده و تصوير پرداختي و عنوان فايل درخواستي را به ایمیل asa.gohari@gmail.com
ارسال کرده تا فايل برایتان ارسال شود.